Nog 2 violisten, 1 altviolist en 1 cellist gezocht!

  • Stichting De MuziekFabriek

    Stichting De MuziekFabriek uit Alphen aan den Rijn organiseert in september van dit jaar een kortlopend project rond het wereldberoemde orgelconcert van Poulenc. Met dit concert van Poulenc en een programma van zijn Britse en Franse tijdgenoten worden op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober twee bijzondere concerten gegeven. In het projectorkest is nog plek voor 2 violisten, 1 altviolist en 1 cellist.

    Poulenc schreef zijn concert voor orgel, strijkorkest en pauken. Speciaal voor dit project wordt een orkest samengesteld van gevorderde amateurstrijkers en conservatoriumstudenten die in enkele repetities het concertprogramma kunnen instuderen onder leiding van Gerhart Drijvers. Andere werken die tijdens dit programma klinken zijn het oratorium Penitence, Pardon and Peace van John Maunder en St. Paul’s Suite van Gustav Holst. De koorpartijen worden gezongen door Min Ghesellen uit Nieuwkoop. De concertmeester van het orkest is Emmy Storms, recent nog finalist van het Oskar Back Vioolconcours. Solisten zijn sopraan Kathelijn van Dongen, bariton Frank Hermans en organist Simon Stelling.

    Op een eigen bijdrage van € 10,- zijn er geen kosten aan deelname verbonden. Alle repetities zijn in Alphen a/d Rijn: op vrijdagavond 9 september, zaterdagochtend 17 september en zondagmiddag 25 september. Generale op donderdag 29 september. Gevorderde strijkers en conservatoriumstudenten kunnen zich voor meer informatie aanmelden via info@stichtingdemuziekfabriek.nl. Zie ook: www.stichtingdemuziekfabriek.nl.

  • kooskoopmans

    nog altviolist gezocht?

    koos koopmans