Amsterdam heeft allerlei orkesten voor gevorderde amateurs en beginnersorkesten voor kinderen, maar wat ontbreekt is een beginnersorkest voor volwassenen. En we weten uit ervaring hoe lastig het is om enthousiast te blijven, als je steeds in je eentje speelt. Daarom hebben wij besloten zelf een kamerorkest op te richten waar de lol van het samenspelen voorop staat.

Inmiddels hebben we al een aardige groep bij elkaar, maar we zoeken nog aanvullingen bij de (alt)violen, hobo's, fagotten en hoorns. Ook anderen kunnen zich aanmelden en eventueel op een wachtlijst geplaatst worden. We denken vooral aan mensen die nog maar kort hun instrument spelen, maar wel al ervaring hebben in het samen muziek maken (met een ander instrument of in een koor) en aan mensen die in een ver verleden een instrument hebben bespeeld dat ze weer eens uit het stof willen halen.

Repetities zijn eens in de twee weken op dinsdagavond in Muziekcentrum MuzyQ in Amsterdam-Oost en we gaan op 8 maart 2011 van start. Het orkest staat onder leiding van Lodewijk van der Ree, student directie aan het Conservatorium van Amsterdam.

We spelen klassieke muziek, zo nodig bewerkt en aangepast aan niveau en bezetting, te beginnen met de korte Symfonie nr. 1 van Mozart en een orkestratie van Ombra mai fù, een schitterend aria van Händel. Wie weet geven we af en toe een pretentieloze presentatie.

Aan de deelnemers wordt een contributie gevraagd om de kosten te dekken.

Heb je belangstelling, mail dan naar ilimburg@euronet.nl.