Vacature

Het Orkest van de Fascinatie zoekt voor haar project “Album voor de Jeugd”

Violisten

Altviolisten

Cellisten

Contrabassisten

Over Het Orkest van de Fascinatie…

Het Orkest van de Fascinatie is een nieuw ensemble waar concerten en muziekeducatie hand in hand gaan. Het ensemble werkt projectmatig en combineert verrassende themaconcerten met vernieuwende educatieprojecten.

Over het project…

In het project “Album voor de Jeugd” (naar de compositie van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski) maken kinderen kennis met het strijkorkest. Door zelf een muzikale bladzijde te schrijven van het Album van hùn Jeugd leren ze al doende hoe veelzijdig een strijkorkest kan klinken, wat het is om een dirigent en componist te zijn en tot slot leren ze meer over de kunstdiscipline klassieke muziek. De nieuwe composities vormen vervolgens de aanleiding tot een avondconcert waar bezoekers het Album voor de Jeugd ervaren.

Dit concert neemt bezoekers mee in een fysiek Album voor de Jeugd. In het gedeelte voor de pauze worden de bezoekers in groepen rondgeleid door de concertlocatie. In verschillende ruimtes, die ingericht zijn als ‘bladzijden’ uit het Album, luisteren ze naar muziekstukken met als thema jeugd. De sfeer is speels en ongedwongen, zoals het originele Album van Tsjaikovski die ook ademt. Na de pauze speelt het strijkorkest in de concertzaal een aantal stukken geschreven door kinderen. Hier krijgen ook de nieuw gecomponeerde stukken uit de workshops een plaats.

Wij vragen van jou…

Je bent een ervaren musicus met affiniteit voor diverse soorten muziek en beschikt minimaal over het diploma Bachelor of Music (voorheen 1e fase) of speelt op een gelijkwaardig niveau. Je hebt ervaring in orkestspel. Bovendien heb je grote interesse in, of zelfs ervaring met educatieprojecten. Je bent bereid buiten de gebaande paden te denken en hebt een ondernemende mindset. Je spreekt vloeiend Nederlands.

Wij bieden jou…

Je wordt aangesteld voor bepaalde tijd in de maand april 2013, met de CAO Orkesten als algemene richtlijn. Daarnaast bieden we je een aantal trainingen aan, waaronder het begeleiden van een creatief denkproces, gericht op kinderen en jongeren, lesgeven aan groepen in het onderwijs en effectieve communicatie. We bieden je de kans met jonge, innovatieve musici te werken en je mogelijkerwijs op te slaan in het projectenbestand van Het Orkest van de Fascinatie.

Selectieprocedure

De eerste selectie vindt plaats op basis van je schriftelijke reactie. Daarna volgen mogelijk een individueel proefspel, een educatieopdracht en een selectiegesprek. Deze audities vinden plaats op 1 februari 2013.

Solliciteren

Je cv en een korte motivatie kun je sturen naar info@gerritmaas.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met artistiek leider Gerrit Maas, telefoonnummer 06-10325897.